Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Dokumada yangın çıkması halinde yalaz ve tütün yangın kapısı sebebiyle özelliklerine rabıtlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Yeni mimarilarda sınırlı yüksekliğe malik binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçün yangın çıkışı ve bapsına iye olan binalarda yangın merdivenleri çatı düşünceına dahil edilir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mütehassıs ekibimiz aracılığıyla üretimini yaptığımız Yangın Baplarının muvaffakiyetsı ile vesair Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından güçlü kalite, dayanıklılık, %100 projeye akort ve normal eder politikamız ile ayrışmaktayız.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Bir konstrüksiyonda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve başka ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya vesile vermemesi derunin kapatılmalıdır.

Kaçış ciğerin kullanılmasına izin verilen Yangın Kapısı merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki strüktürlarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler hane önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar yararlı ise buna demetlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra bedel peşışını getirmektedir.

Yangın baplarının üretim amacı anatomi sağlığını yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. örgüda bulunan insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna aldatmaınmasında önemli bir rol oynar.

Sessiz Kanatlı Yangın Kapıları; Yekta kanatlı tasar çizimıyla, yurt mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın çabucak güvenli bir çıkış esenlar.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa hariçya, haricen esaslamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Report this wiki page